PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U MINHEN: Sastao se sa Dejvidom Kameronom, očekuju ga brojni važni sastanci

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 13:47

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U MINHEN: Sastao se sa Dejvidom Kameronom, očekuju ga brojni važni sastanci

Predsednik Vučić učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Presednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predviđeno je da pre konferencije, predsednik Vučić se sastaje se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a predviđen je i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom. Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Izvor:Srbija Danas/Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa čelnicima Minhenske konferencije o bezbednosti

Izvor: Danas, 16.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pozitivno ocenio svoje sastanke koje je danas, uoči početka Minhenske konferencije o bezbednosti, imao s ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, predsednicom Everopske komisije Ursulom fon der Lajen, s evropskim komesarom za budžetska...

Nastavak na Danas...

Vučić iz Minhena: Očekujem da Nemci budu oštri prema nama povodom Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije imao mnogo važnih sastanaka, poput sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom, specijalnim izaslanikom Stjuartom Pičom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, kao i predstavnicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.