Opasni klio najavljuje novu formulu 1 (FOTO)

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasni "klio" najavljuje novu "formulu 1" (FOTO)

Sportsko odeljenje Renoa predstavilo je novu verziju modela "klio R.S."

"Klio R.S. 18" najavljuje novi Renoov bolid "R.S. 18 F1" koji će se takmičiti u predstojećoj sezoni "formule 1".

Ova posebna verzija, koja će biti lansirana u prvoj polovini godine, ispod haube krije turbo-benzinski motor zapremine 1,6 litara sa 220 "konja" i 280 Nm obrtnog momenta. Stiže sa automatskim EDC menjačem i izduvnim sistemom Akrapovič, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dodatno naglašavati zvuk motora.

Još jedna Reno Sport zver

U odnosu na "obični" model, "klio R.S. 18" se razlikuje po oznakama na prednjim vratima i krovu, kao i "dubokoj crnoj" boji karoserije, kojom su prefarbani i prednji i zadnji logo. "Reno sport" žuta je prisutna u detaljima na prednjem braniku, vratima i felnama.

Pogledajte galeriju sa detaljima koje krase ovaj model:

Na pragovima se nalaze R.S. pločice sa rednim brojem vozila, što označava da je reč o ograničenoj verziji, iako iz Renoa nisu saopštili koliko će ovih RS-ova biti napravljeno.

Volan je presvučen kombinacijom kože i "alkantare" (veštačka i otpornija verzija prirodnog velura), a unutar kabine su prisutni i detalji poput imitacije karbona, koji dodatno naglašavaju sportski duh ovog modela.

Ovo je verovatno i poslednja verzija aktuelnog "klija" jer nova generacija stiže početkom oktobra na Sajmu automobila u Parizu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.