Novi Renault Megane sjajan na kreš-testu

Izvor: Autoportal.rs, 19.Jan.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Renault "Megane" sjajan na kreš-testu

Francuski hečbek ima sasvim dobru reputaciju kod kupaca. Najviše duguje svojoj visokoj bezbednosti pa su se inžinjeri potrudili da ni sa novim modelom ne razočaraju. Kao potvrdu svog rada pozivaju se na provereni evropski test bezbednosti.

Euro NCAP kreš-test bezbednosti dugo se koristi kao glavni pokazatelj bezbednosti određenog automobila. Francuski Renault predstavio je četvrtu generaciju svog modela "Megane" i nije časio časa da ga stavi na test >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << u nadi da će mu dobre ocene biti dovoljne da se izdigne iznad jake konkurencije u segmentu hečbek modela.

Pomenuta organizacija je u svom sedmom paketu testova radila sa 15 automobila od kojih je čak 11 dobilo maksimalne ocene. Iako je Lanci "Ypsilon" potpuno razočarala sa svega dve zvezdice (čak se tokom testa i zapalila) za "Megane" nije bilo problema, ponovo je dobio maksimalnih pet zvezdica.

Na svim poljima ocena je ili "Dobar" ili "Adekvatan". Zaštita dece stare 18 i 36 meseci je na odličnom nivou, maksimalnih dvanaest zvezdica to potvrđuje. Mala zamerka ide na račun nedostatka automatskog kočenja pri malim brzinama ali će sigurno Francuzi to ispraviti kod narednih verzija ovog modela.


Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.