Mađarska: Uhapšen devetnaestogodišnjak iz  Srbije zbog šverca migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 15:05

Mađarska: Uhapšen devetnaestogodišnjak iz Srbije zbog šverca migranata

Državlnanin Srbije star 19 godina uhapšen je u Mađarskoj zbog sumnje da je krijumčario ilegalne mgrante.

U automobilu je zatečen 19.godišnji vozač iz Srbije i četvorica stranaca bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj, prenosi RTS. Prilikom saslušanja migranti su se izjasnili da su sirijskog porekla.

Protiv srpskog državljanina pokrenut je krivični postupak zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovine ljudima, navode u policijskoj kapetaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << županije Čongrad-Čanad.

Za to krivično delo u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti, od 5 do 15 godina.

Za organizatore takvih nezakonitih aktivnosti, predviđeno je od 10 do 20 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.