Lavileni uporedio Brazilce sa nacistima, pa se izvinio

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavileni uporedio Brazilce sa nacistima, pa se izvinio

Francuski skakač motkom Reno Lavileni uporedio je brazilske navijače sa nacistima posle poraza u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, da bi se nekoliko sati kasnije predomislio.

Lavileni u Riju nije uspeo da odbrani zlato iz Londona od pre četiri godine, pošto ga je pobedio Brazilac Tijago Braz da Silva, koji je postavio novi olimpijski rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od 6,03 metara.

Domaći navijači su neprijateljski dočekali Lavilenija, koji je svoje iskustvo uporedio sa onim koje se desilo Džesiju Ovensu tokom Igara u Berlinu 1936. godine.

„1936. godine publika je bila protiv Džesija Ovensa. Ovakvo ponašanje nismo videli od tada. Nešto mora da se preduzme. Bolje je da ostanu kod kuće, ispred svojih televizora, i da zvižde. Tada bismo bar imali ljude koji dolaze na stadion da bi gledali sport. Zaista me je to poremetilo, osetio sam zlobu javnosti, a u sportu se to ne viđa. Razumem da su Brazilci uz Tijaga, to je normalno. Ali, nije normalno to nepoštovanje rivala. Ako vam se neko ne sviđa, nemojte da ga vređate, ignorišite. Jer, to je za mene uvreda i užasno je tako nešto videti na Olimpijskim igrama“, istakao je Lavileni.

Francuski atletičar je kada je shvatio kakvo je poređenje napravio uputio izvinjenje.

„Oprostite zbog lošeg poređenja. Učinio sam to vruće glave, shvatam da sam pogrešio. Želim svima da se izvinim“, napisao je Lavileni na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.