Euro NCAP: Četiri zvezdice za Renault Megane

Izvor: Nacionalna klasa, 06.Nov.2014, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro NCAP: Četiri zvezdice za Renault Megane

Renault je zbog izuzetno loše ocene modela Megane na ranije sprovedenim Euro NCAP testovima odlučio da Megane ponovo pošalje na testove, ovog puta sa nešto više sigurnosnih sistema u osnovnom paketu opreme. Rezultat je za jednu zvezdicu bolji rejting – 4*.

Novi Euro NCAP testovi od ove godine zahtevaju značajno bolje opremljene automobile po pitanju prisustva sigurnosnih sistema da bi oni mogli da budu ocenjeni sa 4 ili 5 zvezdica. Zbog toga smo ove godine imali priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << da vidimo da dosta modela nije više ocenjeno maksimalnom ocenom, a što može napraviti razliku pri izboru kupvine novog automobila.

Po pitanju bezbednosti odraslih i dece putnika, kao i pešaka – ocene su identične kao i pre nekoliko meseci: 83%, 78% i 60%, respektivno.

Razlika je u oceni sigurnosnih sistema i ona je kod upravo testiranog modela 56%, dok je na prethodnom testu ta ocena iznosila 48% što nije bilo dovoljno za 4 zvedice. Ukoliko sad zanima čime je Renault zaradio dodatna četiri procenta – u pitanju je upozorenje za putnike koji nisu vezali pojaseve na zadnjim sedištima.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.