06.06.2016 ::: Renault Twingo GT predstavljen zvanično - ima 110 KS i manuelni menjač

Izvor: AutoMagazin, 07.Jun.2016, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

06.06.2016 ::: Renault Twingo GT predstavljen zvanično - ima 110 KS i manuelni menjač

Konačno smo saznali, šta nam to Renault sprema u tajnosti. Novi Renault Twingo, koji ima koncepciju motor pozadi - pogon na zadnje točkove, dobio je svoju sportsku verziju - Twingo GT...

Što se izgleda tiče, tu nema iznenađenja. Dizajn je ispirisan konceptom Twin’Run, stoji na atraktivnim felnama prečnika 17 inča, nova amortizacija je automobil približila zemlji... Može se izabrati jedna od nekoliko kombinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << boja - Piment Orange (na fotografijama), Lunaire Grey, Profond Black i Glacier White.

reklama

U enterijeru se nalaze detalji u oranž boji, kao i logotipi divizije Renault Sport, koja stoji iza ovog projekta. Fotografije enterijera, međutim, nisu dostupne za javnost.

Za pogon je zadužena unapređena verzija trocilindarskog motora zapremine 898 cm3, koji zahvaljujući modifikovanom dovodu vazduha u motor i novoj elektronskoj centralnoj jedinici motora, razvija maksimalnu snagu od 81 kW (110 KS) i maksimalni obrtni moment od 170 Nm. To su za 15 kW i 35 Nm bolje vrednosti od onih koje postiže serijski motor.

Zvanični tehnički podaci nisu na raspolaganju, ali očekuje se ubzranje od 0 do 100 km/h za 10 sekundi. Twingo GT dobio je tvrđe amortizere, novu kalibraciju ESP sistema i upravljanje sa promenljivim odnosom. Rezultat je više povratnih informacija za vozača sa podloge, manje naginjanje i bolja stabilnost u krivinama.

Svetsku premijeru, Renault Twingo GT imaće na manje od tri nedeljem na Festivalu brzine u Goodwoodu.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.