ZVANIČNO: Od sutra jeftinije gorivo u RS!

Izvor: Mondo, 13.Jun.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: Od sutra jeftinije gorivo u RS!

Cene naftnih derivata na pumpama u Republici Srpskoj od sutra će biti niže, a pojedini distributeri su već danas snizili cene za 0,05 KM (oko tri dinara) po litri goriva.

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

''Podsećamo da je od početka godine primetan znatan rast cena nafte na svetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj. Primera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok je u januaru iznosila 66,23 dolara", navode u Ministarstvu trgovine i turizma.

Iz Ministarstva ističu da je, ukoliko se pravi poređenje s cenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo da su cene u Republici Srpskoj niže.

U Srbiji već nekoliko dana traju protesti zbog visokih cena goriva.

Protestovalo se u i Banjaluci, ali i u drugim mestima i zemljama u regionu.

Moguće smanjenje akciza na gorivo u Srbiji!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.