Protest zbog visoke cene goriva u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog visoke cene goriva u BiH

Vozači u Banjaluci, Prijedoru i Mostaru danas su zaustavili saobraćaj u znak protesta zbog visokih cena goriva, što je prouzrokovalo gužve na pojedinim saobraćajnicama u tim gradovima.

Kratkotrajne blokade zabeležene su i u nekim manjim gradovima, ali je izostala najavljena blokada u drugim većim gradovima.

Iako je juče u 17 sati saobraćaj bio blokiran i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Prijedoru, Visokom te na magistralnom putu M-17, danas Mostarci, Banjalučani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Prijedorčani odlučili da nastave akciju "Stop poskupljenju goriva".

Blokadu je organizivano sarajevski aktivista i predsednik Prve stranke BiH, Amer Bekan, preneo je sarajevski portal Klix.

Njemu su se priključili jednim delom i ostali učesnici u saobraćaju.

Bekan je tom prilikom kazao kako je šteta što se u proteste snažnije ne uključe taksi vozači, već pristaju da poskupljenje goriva prebace na građane.

"Mostar je juče bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani protesti, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već 10 godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj deci kako ste miševi! 17h na tranzitu", napisao je na svom profilu Amer Bekan, predsednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

Blokada saobraćaja u Banjaluci je trajala nešto duže, a policajci su sve vreme nadzirali blokade te nakon blokada usmeravali saobraćaj.

Pokretač inicijative blokade saobraćaja je Nikola Grbić, predsednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS-a.

On je danas medijima potvrdio da će vozači u Banjaluci i danas na sat vremena zaustaviti svoja vozila.

Prema Grbićevim rečima, na jučerašnje upozorenje i blokadu saobraćaja niko od nadležnih nije reagovao, zbog čega vozači nastavljaju s blokadom saobraćajnica dok se ne udovolji njihovim zahtevima.

Jedan od inicijatora ove akcije danas je rekao da poskupljenje goriva odlazi u krajnost.

"Protesti bi trebalo da se održavaju dok se ne vrate realne cene, jer se ne može živeti samo za gorivo, dok neki imaju milione", kazao je za ovaj sarajevski portal jedan neimenovani Banjalučanin.

Akcija blokade saobraćaja zbog oskupljenja goria pokrenuta je na društvenim mrežama pod nazivom "Stop poskupljenju goriva" u kojoj se vozači pozivaju da svaki dan na sat vremena zaustave svoje automobile.

Facebook grupa "Stop poskupljenju goriva" ima više od 12,5 hiljada članova iz svih delova BiH.

Iz MUP-a KS su se oglasili saopštenjem da će svi vozači koji budu učestvovali u blokadi saobraćaja biti evidentirani i kažnjeni.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas blokade saobraćaja širom BiH

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2018

Vozači u Banjaluci, Prijedoru i Mostaru danas su zaustavili saobraćaj u znak protesta zbog visokih cena goriva, što je prouzrokovalo gužve na pojedinim saobraćajnicama u tim gradovima...Kratkotrajne blokade zabeležene su i u nekim manjim gradovima, ali je izostala najavljena blokada u drugim većim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.