Na prodaju Maradonin Mercedes, malo prešao, izvanredno očuvan FOTO

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 14:32

Na prodaju Maradonin Mercedes, malo prešao, izvanredno očuvan FOTO

Legendarnom fudbaleru ključeve od ovog Mercedesa predao je lično Huan Manuel Fanđo.

Na aukciji Bonhams Paris Sale 2023. naći će se crveni Mercedes-Benz, jedan od automobila koji je pripadao argentinskoj fudbalskoj zvijezdi, Dijegu Maradoni.

Pokojni Maradona dobio je ovaj klasični Mercedes od grupe navijača, dok je igrao za svoj prvi profesionalni klub, Boka juniors iz Buenos Ajresa

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najvećih vozača auto-trka, petostruki svetski prvak F1, Huan Manuel Fanđo, bio je taj koji je Maradoni predao novo vozilo. Naime, u to vreme Fanđo je bio vlasnik jedinog službenog zastupništva Mercedesa u Argentini.

Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 iz 1980. ima niz opcija, uključujući električni krovni otvor, klima-uređaj i tempomat.

Bio je jedan od samo 816 posebnih homologacijskih primeraka, koji su ovom modelu omogućili nastup u Svetskom prvenstvu u reliju, sa redizajniranim motorom i lakšom karoserijom.

Ispod haube je 5.0-litarski motor od 243 KS, uz čiju pomoć ovaj kupe stiže do maksimalnih 209 km/h.

Nakon što ga je Maradona kasnije prodao, automobil je bio deo nekoliko privatnih zbirki u Argentini, a zatim je uvezen u SAD.

Nudi se u izvrsnom stanju, sa manje od 62.000 pređenih km.

Bonhams očekuje da će Mercedes koji je bio u vlasništvu Dijega Maradone postići cenu između 150.000 i 250.000 evra na aukciji koja će se održati u februara 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na prodaju Maradonin Mercedes

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2022, 08:51

Na aukciji Bonhams Paris Sale 2023. naći će se crveni Mercedes-Benz, jedan od automobila koji je pripadao argentinskoj fudbalskoj zvijezdi, Dijegu Maradoni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.