Sledeći Range Rover napašće Bentley i Rolls-Royce

Izvor: B92, 05.Jul.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeći Range Rover "napašće" Bentley i Rolls-Royce

Naredna generacije najluksuznijeg SUV-a kompanije Land Rover približiće se vrhu ove klase vozila koji danas zauzimaju Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan.

Sledeći Range Rover pojaviće se 2021. godine i biće zasnovan na novoj MLA (Modular Longitudinal Architecture) mehaničkoj platformi, za razliku od aktuelnog modela koji koristi D7 platformu.

Nova mehanička osnova, izrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od aluminijuma, ne samo da je lakša od stare, već je veoma prilagodljiva, pa Jaguar Land Rover planira da u budućnosti sve svoje modele postavi na MLA platformu.

Još jedna prednost je što MLA može da podrži potpuno električni pogon, kao i plug-in hibridni sistem, osim postojećih benzinskih i dizel motora.

Zahvaljujući takvoj fleksibilnosti, Jaguar Land Rover planira da svoje modele, koji sada imaju agregate sa unutrašnjim sagorevanjem, upotpuni električnim pogonskim sistemima.

Kako saznaje Autocar, sledeća generacija modela Range Rover ipak neće imati čisto električni pogon, već samo takozvani blagi hibridni sistem.

Isti izvor navodi da će postojeća paleta motora, koja uključuje 3.0 V6 dizelaš, 4.4 V8 dizelaš, te benzinske 5.0 V8 sa kompresorom i 3.0 V8 biti ukinuta.

Umesto toga, u planu su redni Ingenium šestocilindraši, koji će u verzijama sa blagim hibridnim pogonom biti upareni sa 48-voltnim električnim sistemom.

Sledeći Range Rover zadržaće proporcije aktuelne verzije i njen prepozatljivi dizajn, uz određene stilske modernizacije.

Automobil će biti opremljen najsavremenijim tehnologijama koje u svojim modelima nudi Jaguar Land Rover. Među njima je i sistem povezivosti koji će omogućiti vlasniku da, vozeći Range Rover, "komunicira" sa elektronskim sistemima i uređajima u svom domu.

Osim toga, očekuje se da će nova generacija najluksuzinjeg Land Rovera biti opremljena i tehnologijom autonomne vožnje.

Sva ova, kao i neka druga unapređenja trebalo bi da "poguraju" Range Rover u najvišu klasu luksuznih SUV vozila, u kojoj su sada usamljeni Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan.
Pogledaj vesti o: Range Rover,   Rover

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.