Rekordno po džepu: Kažnjena sa 200.000 evra za prebrzu vožnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 22:19

Rekordno po džepu: Kažnjena sa 200.000 evra za prebrzu vožnju

Vozila je 93 km/h kroz selo.

Švajcarska milionerka je morala da plati kaznu od 192.825 evra u septembru 2021. godine. Koliko je poznato, to je jedna od rekordnih kazni za saobraćajni prekršaj.

Preduzetnica je vozila svoj Range Rover brzinom od 93 km/h kroz jedno švajcarsko selo. Kako je prenelo nekoliko švajcarskih medija, vozačica čija se neto vrednost procenjuje na dvanaest miliona evra snimljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je kako juri kroz selo Volerau.

Brzinometar njenog vozila je u to vreme pokazivao 43 km/h više od dozvolje granice. Pošto se kazne u Švajcarskoj obračunavaju na osnovu vaših prihoda ili imovine, ovaj prekršaj ju je skupo koštao.

Sud je prvobitno tražio ukupnu kaznu veću od 370.000 evra. Vozačica je uložila žalbu, nakon čega je kazna smanjena na nešto manje od 175.000 evra. Ona je već dobila dve uslovne kazne za prethodne prekršaje, piše Revijahak.

Pošto je njen prekršaj u Volerauu "aktivirao" kazne za prethodne prekršaje, na kraju je morala da plati ukupno 209.000 franaka, odnosno 192.825 tadašnjih evra. U nekim zemljama sa bahata vožnja skupo plaća...
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.