Range Rover Sport - od sada će biti i u OVOJ varijanti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2017, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Range Rover Sport - od sada će biti i u OVOJ varijanti (VIDEO)

Fenomenalno...

Range Rover Sport će od sada biti i u hibridnoj varijanti. Hibridna verzija ovog automobila će moći pomoću električnog motora da pređe oko 50 kilometara sa jednim punjenjem.

Naime, Tata Motors, vlasnik kompanije Jaguar Land Rover je predstavila svoje prvo hibridno vozilo. Ova verzija modela Range Rover Sport je dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i novu oznaku P400e, a utičnica za punjenje je sakrivena na desnoj strani maske.

Što se tehničkih specifikacija tiče, ovaj model će snagu dobijati iz četvorocilindričnog dvolitarskog benzinskog agregata sa turbo punjačima i električnog motora. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem proizvodi 300, a električni 116 konjskih snaga, pa tako kombinacijom ova dva motora Range Rover Sport dobija ukupnu jačinu od 404 konjskih snaga i 640 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji sa kapacitetom od 13,1 kWh on će koristeći samo električnu energiju moći da pređe oko 50 kilometara. Jednom kada se baterija potpuno istroši, za ponovno punjenje je potrebno 2 sata i 45 minuta.

Što se potrošnje tiče, kompanija JLR navodi da če ovaj hibridni SUV na 100 kilometara trošiti svega 2,8 litara benzina, a emisija štetnih gasova je smanjena na svega 64 grama po kilometru, što su zapravo sjajni brojevi, ako se u obzir uzme veličina i težina ovog vozila. Iako je pažnja preusmerena ka smanjenoj potrošnji goriva, to ne znači da će ovaj model biti spor. Naime, njemu će za ubrzavanje od 0 do 100 km/h biti potrebno svega 6,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 220 km/h, ili 137 km/h ako se vozi samo pomoću električnog motora.

Pored ove hibridne verzije modela Range Rover Sport, predstavljena je i još jedna, jača verzija koja nosi oznaku SVR. Nju pokreće petolitarski V8 motor koji proizvodi 575 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta. Ovoj verziji je za ubrzanje do stotke potrebno svega 4,5 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 283 km/h.

Sve verzije ovog modela su dobile nešto tanju rešetku (masku) i farove sa LED tehnologijom koja ima drugačiju grafiku. Male izmene je pretrpeo i prednji branik, a na zadnjem delu automobila se sada nalazi spojler koji izgleda malo agresivnije. Dostupne su i felne veličine 21 i 22 inča.

Što se enterijera tiče, sedišta su sada nešto tanja i imaju drugačiji dizajn, a dostupno je i ambijentalno osvetljenje sa 10 boja. Svi modeli sada poseduju i Nanoe sistem za prečišćavanje vazduha. Još jedna zanimljiva novina jeste to što se panoramski krov može zatamniti pomoću pokreta ruke, a tu sui dva ekrana na dodir veličine 10 inča za infotejment sistem, kao i nova digitalna instrument tabla veličine 12 inča i head-up ekran veličine 10 inča u boji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.