Predstavljen novi Range Rover Sport FOTO

Izvor: B92, 11.Maj.2022, 16:50

Predstavljen novi Range Rover Sport FOTO

U ponudi za svakog po nešto – V8, hibrid, plug-in hibird i verzija na struju.

Novi Range Rover Sport se nadovezuje na dizajnerski pravac koji smo videli prošle godine na novom Range Roveru, uz sportskiji izgled spoljašnjosti i zaobljenije linije. Vizuelne razlike između dva model su uočljive već na prvi pogled, a najprimetnije su pozadi gde Sport verzija ima konvencionalniji oblik stop svetala.

Dužina Range Rovera Sport je 4.946 mm, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širina 2.209 mm (sa retrovizorima), a visina 1.820 mm, dok je razmak između osovina 2.997 mm. Kupcima će na raspolaganju biti prilično veliki prtljažnik od 647 litara.

Unutrašnjost je jednostavna, minimalistička i konzervativnog izgleda, sa velikim ekranom multimedijalnog sistema koji dominira centralnom konzolom, ali i sa fizičkim komandama klima-uređaja i ventilacije, što je za svaku pohvalu.

Uz pomenuti ekran u obliku tableta tu je i digitalizovana instrument tabla.

Kada je reč o pogonskim sistemima, kupcima su pre svega na raspolaganju klasični benzinski trolitarski motori sa 6 cilindara, u opcijama sa 360 i 400 konjskih snaga.

Tu su i dva plug-in hibrida, koja u sebi kombinuju elektromotor i takođe 6-cilindarski 3.0 litarski benzinac. Slabiji raspolaže sa ukupno 440, a jači sa 510 KS. Autonomija u vožnji na struju iznosi 113 km prema WLTP mernom ciklusu.

U ponudi su i "laki" hibridi (bez opcije dopune baterije putem kabla). U osnovi hibridnog sistema je 3.0-litarski 6-cilindraš, a na raspolaganju su varijante sa 250, 300 i 350 "konja".

U vrhu ponude je 4.4 litarski V8, koji proizvodi preko 530 KS. Sve verzije novog Range Rovera Sport koriste isključivo ZF 8-stepeni automatski menjač, dok je pogon na sva 4 točka standard.

Proizvođač je za 2024. godinu najavio i potpuno električnu varijantu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Range Rover,   Rover

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.