Milioniti Land Rover Discovery

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioniti Land Rover Discovery

Nakon 23 godine od lansiranja modela Discovery, Land Rover je u svojoj fabrici u Solihalu, u Engleskoj proizveo milioniti primerak ovog terenskog vozila.

Discovery je predstavljen javnosti 1989. godine, kao treći model u gami britanskog proizvođača.

Land Roveru je nedostajalo vozilo koje će na tržištu popuniti prazninu koja je postojala između klasičnog terenca Defender i luksuznog Range Rovera.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Aktuelna verzija predstavlja četvrtu generaciju Land Rovera Discovery. Danas se ovaj model prodaje u 170 zemalja širom sveta, a u 2011. godini ostvarena je rekordna prodaja od blizu 45.000 primeraka.

Kako bi obeležio jubilej u proizvodnji, Land Rover je organizovao promotivno putovanje svoja tri modela iz različitih generacija, koje će započeti u Birmingemu, a planirano je da se završi 23. aprila na auto-salonu u Pekingu.

Put će trajati 50 dana, a za to vreme tim Land Rovera preći će više od 12.000 km kroz trinaest zemalja Evrope i centralne Azije.

Pored obeležavanja jubileja, ekspedicija ima i humanitarni cilj da obezbedi sredstava za izgradnju sanitarne infrastrukture u Ugandi.

Pročitajte o konceptu Range Rover Evoque Cabrio.
Pogledaj vesti o: Range Rover

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.