Električni Range Rover: Da li će biti dostojan svojih predaka? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 11:42

Električni Range Rover: Da li će biti dostojan svojih predaka? FOTO/VIDEO

Pre nekoliko godina, Land Rover je najavio planove da u ponudu uvrsti elektrifikovane verzije svih svojih vozila, a taj proces je konačno počeo.

Kompanija je objavila tizere Range Rover Electric modela, obećavajući arhitekturu od 800 volti i sve prednosti modernog EV. U isto vreme, kažu da će biti "jednako moćan i sposoban kao njegove kolege sa SUS motorima".

I dalje nemamo mnogo detalja. Najavljeno je da će imati "performanse koje se mogu uporediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa vodećim Range Rover V8 i mogućnostima za sve terene koje su razvili Land Rover stručnjaci".

Ta sposobnost za sve terene, navodno, uključuje mogućnost prolaska kroz 850 mm vode, mada aktuelni Range Rover 2023 sa V8 motorom već ide kroz 900 mm dubine.

Novi model će, kako kažu, biti "najtiši i najprefinjeniji Range Rover ikada stvoren", i to "zahvaljujući aktivnoj konfiguraciji za zvučnu izolaciju, zvuka, kao i nivoima udobnosti u kabini koje omogućavaju njegove električne osnove".

Novi model će biti izgrađen na Jaguar Land Rover modularnoj uzdužnoj arhitekturi (LMA) zasnovanoj na arhitekturi od 800 volti. Ovo generalno podržava dodatnu snagu punjenja, poboljšane performanse, povećanu efikasnost i uštedu na težini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.