Zašto Porsche ne dolazi u F1?

Izvor: B92, 13.Sep.2022, 18:47

Zašto Porsche ne dolazi u F1?

Nemački proizvođač automobila Porsche saopštio je da su neuspešno okončani pregovori o partnerstvu sa ekipom Red Bul u šampionatu Formule jedan, prenosi sajt "Motosport".

"Kompanije Porše i Red Bul su bile u pregovorima proteklih nekoliko meseci. Dve kompanije su zajedno došle do zaključka da se pregovori neće nastaviti", saopštio je Porše.

Potencijalno partnerstvo između nemačkog proizvođaca automobila i Red Bula trebalo je da startuje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2026. godine.

"Pretpostavka je bila da će partnerstvo biti zasnovano na ravnopravnim osnovama. To nije moglo da se postigne", ističe se u saopštenju nemačke kompanije i dodaje se da "moto trke ostaju atraktivno okruženje za Porše".

Ova odluka je saopštena uoči Trke za Veliku nagradu Italije, koja će u nedelju biti održana na stazi u Monci.

Porše je isporučivao motore Meklarenu od 1983. do 1988. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.