Zaplenjen porše“ vredan 100.000 evra

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen "porše“ vredan 100.000 evra

Carinici na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni "porše 911 karera 4 GTS" koji nije bio registrovan, niti prijavljen.
Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač "poršea" nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima 3. septembra 2019. godine pojavio na administrativnom punktu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz pravca AP KiM, saopšteno je iz Uprave carina.

Vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.
Pregledom dokumentacije utvrđeno je da "porše 911 karera" nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.
Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.
Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.
Tako bi se ovaj luksuzni auto uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.
Pogledaj vesti o: Porsche,   Merdare

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAUVEK OSTAO BEZ "PORŠEA" OD 100.000 EVRA Vadio se na sina, pravdao se carinicima, ali sve mu je bilo UZALUD (FOTO)

Izvor: Blic, 05.Sep.2019

Carinici su na administrativnom prelazu Merdare, između centralne Srbije i Kosmeta, zadržali automobil "porše karera" koji nije bio registrovan, niti prijavljen, saopšteno je danas iz Uprava carina Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.