ZVONKO VESELINOVIĆ UHAPŠEN U PORŠE KAJENU!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVONKO VESELINOVIĆ UHAPŠEN U PORŠE KAJENU!

BEOGRAD - Policija ga nije iznenadila!

- Policija! Molim vas, izađite iz automobila.

- Šta, o čemu se radi, nešto nije u redu? - upitao je kratko ošišani momak.

- Samo mirno pođite sa nama, imamo nalog za privođenje - rekao mu je jedan od policajaca i pokazao mu službenu legitimaciju.

- Hapsite me?! A zbog čega? - relativno sabrano je upitao momak, na šta je dobio hladan odgovor:

- Pođite sa nama. Postupamo po nalogu. Sve će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vam biti objašnjeno.

- U redu. Nema problema - odgovorio je kratko ošišani.

Ova scena, kaže pouzdani izvor Kurira, odigrala se pre dva dana na Kopaoniku. U pitanju je bio Zvonko Veselinović, kontroverzni biznismen iz Kosovske Mitrovice koga je Kfor proglasio glavnim organizatorom nemira na barikadama na Jarinju i Brnjaku. Drugi momak, koji je bio s njim u „porše kajenu“ (luksuzni džip, vredan pedesetak hiljada evra) bio je njegov brat Žarko. Za razliku od Zvonka, Žarko je bio u šoku. Uplašenom bratu Zvonko je dao znak da ćuti.

- Imate li neko oružje kod sebe? - upitali su ih policajci.

Žarko je pogledao u brata. Uglas su odgovorili: „Nemamo!“

Policija je počela da ih pretresa. Ispostavilo se da nisu lagali. Dva brata su zatim prešla u policijski automobil i odvezeni su  u Kraljevo na saslušanje.

Policijska uprava Kraljevo saopštila je da bi Zvonko i Žarko Veselinović biće izvedeni pred istražnog sudiju, a protiv njih će biti podneta i krivična prijava. Zvonko je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksploziva. Njegov brat Žarko osumnjičen je za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja.

Nije mogao da pobegne

Mesto hapšenja nije odabrano slučajno, kaže naš sagovornik iz istrage. Planinski predeo Kopaonika s krivinama zahteva sporu i pažljivu vožnju.

- Svako ko bi probao da vozi brzo rizikovao bi život - kaže naš sagovornik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.