VW kupuje Porsche do 2014.

Izvor: B92, 27.Jun.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW kupuje Porsche do 2014.

Volkswagen namerava da postane stoprocentni vlasnik Porschea i pre avgusta 2014. godine, iako bi tada nemački automobilski gigant bio oslobođen poreza na kupovinu preostalog udela u vlasništvu kompanije iz Štutgarta.

Kako prenosi Rojters, Volkswagen ne želi da čeka toliko dugo na potpuno preuzimanje, jer to nije u njegovom poslovnom interesu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Porsche je u prva četiri meseca 2012. godine nastavio sa dobrim prodajnim rezultatima, pa je u tom periodu isporučio 12,6 odsto više automobila nego u isto vreme 2011.

Takav poslovni rezultat uticao je da se u Volkswagenu odluče da postanu stoprocentni vlasnik kompanije Porsche i pre avgusta 2014, kada bi bili oslobođeni plaćanja poreza na kupovinu druge polovine akcija.

Najnoviju odluku Volkswagena saopštio je izvršni direktor te grupacije Martin Vinterkorn (Martin Winterkorn) na godišnjoj skupštini Porscheovih akcionara u Štutgartu.

Da podsetimo, Volkswagen je u decembru 2009. godine za 3,9 milijardi evra kupio 49,9 % akcija nemačkog proizvođača sportskih automobila.

Pročitajte više o prodajnim rezultatima Porschea u 2012. godini.

Pročitajte o Porscheu 911 Carrera S Exclusive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.