Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW i SAD postigni dogovor

SAN FRANCISKO - Kompanija VW i američke vlasti juče su postigli sporazum o otkupu i plaćanju popravki oko 80.000 automobila s trolitarskim dizelskim motorima marki VW, "Porsche" i "Audi".

Firma "Robert Bosch", proizvođač softvera za "Volkswagen", pristala je da načelno preuzme odgovornost povodom tužbi koje su u Americi podnijeli vlasnici automobila sa dizel motorima, saopštio je nadležni sud u SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

VW se našao na udaru kada je u septembru 2015. godine priznao da je u svoja vozila ugrađivao softver koji je na testovima prikazivao niže vrijednosti štetnih gasova.

Očekuje se da će novi dogovor koštati VW više od 300 miliona dolara, navodi Reuters.

(NN, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.