Unikatni Porsche prodat za 1,2 miliona

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 19:06

Unikatni Porsche prodat za 1,2 miliona

Porsche je 2022. prikazao unikatni 911 Classic Club Coupe restomod, pripremljen za Porsche Club of America, a u međuvremenu je ovaj automobil prodat na Broad Arrow aukciji za 1,2 miliona dolara, piše Autoblog.

Baza je 996 generacija 911 Carrere pronađena u Virdžiniji (SAD), a koja je poslata u Štutgart na restauraciju.

Tokom dvogodišnje restauracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobil je doživeo i brojne izmene, uključujući doterivanje krova (što je omogućilo da i viši vozači mogu da koriste kacigu u vozilu), kao i ručno napravljeni zadnji spojler "pačiji rep" (u čast modela 911 Carrera RS 2.7).

Tu su i 18-inčni Fuchs alu točkovi u crnoj boji i sa detaljima u Club Blue boji (zaštitna boja za Porsche Club America).

Standardni motor je zamenjen 3,6 litarskim šestocilindrašem iz 996.2 generacije 911 GT3 (386KS i 385 Nm), a i manuelni menjač i kočnice su takođe pozajmljeni iz 911 GT3.

911 Classic Club Coupe je dobio Sport Grey metalik boju (inspirisanu bojom sa 2010 911 Sport Classica), uz Light Sport Grey trkačke trake na vozilu i neke detalje u Club Blue boji.

Unutrašnjost je u crnoj koži, uz sedišta sa Pepita šemom, kao i Club Blue detalje na volanu i naslonima za glavu.

Deo opreme čini i Porsche Classic Communication Management Plus infotainment sistem, sa Apple CarPlay i Android Auto konekcijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.