Ubijena kraljica telohraniteljki

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena kraljica telohraniteljki

Ana Loginova, jedna od najpoznatijih ruskih manekenki i odnedavno vlasnica agencije za obezbeđenje „Stilet", ubijena je pre dva dana u Moskvi prilikom pokušaja da spreči lopova da joj otme automobil „porše kajen". Glamurozna dvadesetdevetogodišnja devojka je vodila agenciju za iznajmljivanje ženskih telohranitelja, od kojih su neki prošli i obuku KGB, za diskretno pružanje zaštite moskovskim milijarderima, njihovim suprugama i ljubavnicama.

Anino >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telo su pronašli prolaznici. Lekari su utvrdili da je umrla od teške povrede glave. Milicija je saopštila da joj je odeća bila pocepana, pa su tako zaključili da je izbačena iz automobila.

Policija je već uhapsila muškarca osumnjičenog za krađu.

Ana je, za ruske prilike, vodila neuobičajen posao, ali je tvrdila da se bogatašima više isplati uzeti ženu telohranitelja nego muškarca.

„Normalnom čoveku se smuči ako je sve vreme okružen nabildovanim telohraniteljima", tvrdila je ona. „Pored toga, mnogi restorani ne dozvoljavaju telohraniteljima da uđu u salu za ručavanje. Oni mogu da uđu i da sve provere, ali zatim moraju da ostanu napolju. Nasuprot tome, ženu telohranitelja možete uvesti a da niko ne pretpostavi da ona sama po sebi predstavlja oružje i može da reaguje u opasnoj situaciji."

Pored svojih borbenih veština, Loginova je bila poznata i po svojoj lepoti i ženstvenosti. „Devojka treba da bude devojka, a ne Terminator", govorila je, a da bi to dokazala čak je i polugola pozirala za rusko izdanje muškog magazina „Maksim".

Na moskovskim ulicama su veoma učestale otmice luksuznih automobila, a Longinova je na licu mesta izdahnula od povreda glave koje je zadobila držeći se za kvaku svog „poršea" koji ju je u punoj brzini povukao za sobom. Policija veruje da se na meti otmice našla slučajno. Nedavno je sama uspela da spreči sličan pokušaj otmice svog dragocenog automobila.

Od pista do pištolja

Ana je kao manekenka sarađivala sa BMW-om, „Šanelom" i mnogim drugim poznatim svetskim kućama. Jednom prilikom, dok je snimala reklamu za BMW, pružila joj se prilika da završi kurs borilačkih veština. Zatim se sprijateljila s vlasnikom agencije za obezbeđenje, koji ju je naučio da vlada oružjem. Naučila je džijudžicu i da rukuje mačem. Tek posle toga osnovala je i vlastitu agenciju obezbeđenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.