Prodaje stvari na ulici da bi kupio gorivo za Porsche

Izvor: B92, 24.Okt.2014, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje stvari na ulici da bi kupio gorivo za Porsche

Posedujete automobil koji vredi 50 hiljada evra, ali nemate za benzin? Rasprodajte nešto od svojih ličnih stvari i problem je rešen.

Savremena Kina prepuna je kontradiktornosti. Sa jedne strane većina stanovništva živi u skromnim uslovima, dok istovremeno raste broj novopečenih bogataša koji svoj brzo stečeni imetak između ostalog troše i na kupovinu skupocenih automobila.

Ili, u ovom slučaju, na kupovinu luksuznog automobila koji će pokloniti svom sinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kineski sajt news.163.com preneo je neobičnu vest o mladiću iz provincije Zhejiang u istočnoj Kini, koji je od roditelja dobio na poklon novi Porsche Cayman.

Kada je shvatio da će za gorivo morati da izdvaja poveće sume novca, s obzirom da ekonomičnost ne spada u vrline modela Cayman, bilo mu je neprijatno da pare za benzin traži od roditelja.

Zbog toga je odlučio da rasproda deo kolekcije šalova i to gde drugde nego na trotoaru. Međutim, kao prenosi kineski sajt, uličnu prodaju ubrzo je prekinuo policajac koji mu je naložio da pokupi robu jer je to što radi nelegalno.

Očigledno je da će mladić morati da smisli neki bolji plan, ili da se recimo zaposli ako namerava da vozi svoj Porsche. Jer teško da će ovako skupiti dovoljno novca za svakodnevnu vožnju, a da ne govorimo o troškovima registracije i redovnog servisa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.