„Porše panamera“ u sredu stiže u Srbiju

Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Porše panamera“ u sredu stiže u Srbiju

"Porše” s pravom očekuje čudo od svoje prve limuzine, odnosno kupea sa četvoro vrata, nazvane "panamera”.

Proizvođač iz Štutgarta je na prvom mestu istakao "čistoću” modela vešto skrojenog na platformi "kajena” u kojem je iskorišćena najsavremenija tehnologija kako bi se smnajila potrošnja goriva I emisija ugljen dioksida.

Na primer, automatski menjač sa dvostrukim kvačilom I "star-stop” sistem doprinose ušetedi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet odsto goriva. Takođe, elektronika kontroliše hlađenje motora, a "panamera” je dobila I pneumatike niskog otpora pri kotrljanju kao I savremeni kočioni siste. Zato I ne čudi da limuzina sa V8 motorom od 400 konja troši manje od 11 litara. Zvanična promocija "poršea panamere” u Srbiji održaće se u sredu, a cena modela "panamera s” je 106.500 evra, dok za "panameru 4s” treba izdvojiti 114.500 evra. "Panamera Turbo” na domaćem tržištu koštaće 150.500 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.