Porsche ubacuje novi atmosferac iz Caymana GT4 i u druge modele

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche ubacuje novi atmosferac iz Caymana GT4 i u druge modele

Porsche je predstavio atmosferski 4,0-litarski šestocilindarski bokser u modelima 718 Cayman GT4 i Boxster Spyder, ali će ga ponuditi i u drugim modelima.

Očekivalo se da će biti upotrebnjena oslabljena verzija šestocilindarskog boksera iz 911 GT3, ali se Porsche odlučio za drugačiji put.

Umesto toga, "ravni šestak" koji pokreće gore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomenuti tandem, a koji je u stvari zasnovan na značajno modifikovanoj verziji 3,0-litarskog turbo motora koji pokreće 911 Carrera.

"To je bez sumnje nov motor iz 9A2 porodice koji zovemo "Evo". Napravili smo novo kućište radilice, nove glave cilindra, nove klipove, novu radilicu, nove klipnjače", rekao je direktor Porscheovog GT odeljenja Andreas Preuninger, "Uložen je veliki trud u razvoj motora. Verujemo u atmosferske agregate, posebno za automobile koji su čisto sportski. Da budem iskren, možemo ovaj motor koristiti u budućnosti i za ostale modele".

Bokser atmosferac iz 719 Caymana GT4 i 718 Boxster Spydera razvija 420 KS i 420 Nm u rasponu 5.000-6.800 obrtaja.

Preuninger, ipak, nije dao konkretan primer u kojim ne-GT modelima bi ovaj motor mogao da se nađe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.