Porsche ne razmišlja o linijskom, osmocilindarskom motoru za 911 modele

Izvor: Moto.rs, 29.Apr.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche ne razmišlja o linijskom, osmocilindarskom motoru za 911 modele

Heinz-Jakob Neusser, rukovodilac VW Group odeljenja za pogonske agregate, odbacio je mogućnost razvoja linijskog, osmocilindarskog motora za buduće Porsche 911 modele.

Neusser navodi da su u jednom momentu razmišljali o linijskom osmocilindarskom modelu te da je taj projekat stigao do predrazvojne faze, ali da je na kraju kompanija odustala od svega. On naglašava da bi motor odlikovala zapremina od 5L te da bi, najverovatnije, bio suviše veliki za 911 modele. Heinz-Jakob >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Neusser navodi da će prihvatanje turbo motora u okviru 911 linije Porsche-u pružiti veću slobodu po pitanju dizajniranja motora. Osvežena verzija 911 biće predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu koji će biti održan u septembru, a na istom događaju biće predstavljena i nova linija motora, uključujući turbo šestocilindarske motore koji će biti zamena za atmosferske jedinice.

foto © Porsche
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.