Porsche još jednom najbrži na Ringu: 6:40.30! VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche još jednom najbrži na Ringu: 6:40.30! VIDEO

Porsche 911 GT2 RS MR postao je najbrži automobil na Nirburgringu u klasi sportskih modela koji mogu da se registruju i voze po javnim putevima.

Model 911 GT2 RS MR koji je krug Nordšlajfe dužine 20,6 km prešao za 6 minuta i 40,3 sekunde, delimično je modifikovan od strane firme Manthey Racing.

Za upravljačem je bio vozač trka Lars Kern, a rezultat koji je zabeležio bolji je za skoro 5 sdekundi od vremena koje je postigao Lamborghini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aventador SVJ, a preko 3 sekunde od rezultata McLarena P1 LM.

Pogledajte snimak rekordne vožnje:

Firma Manthey Racing je u većinskom vlasništvu Porschea, a u ovoj kompaniji nisu detaljno obrazložili šta su sve obuhvatile modifikacije koje su pomogle da Kern za volanom 911-ice GT2 RS MR zabeleži rekordno vreme.

Na fotografijama se vidi veći zadnji spojler automobila, a Manthey Racing je priznao da je u auto ugadio specijalno trkačko sedište i to, kako kažu, zbog bezbednosti vozača, a ne da bi se postigla ušteda u masi.

Porsche 911 GT2 RS MR pogonjen je 3.8 litarskim 6-cilindarskim motorom sa 700 ks (515 kW) i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na točkove pomoću sedmobrzinskog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Porsche je ovog leta na Nirburgringu postao vlasnik još jednog rekorda, kada je trkački 919 Hybrid Evo postao sveukupno najbrži automobil na legendarnoj stazi, nadmašivši prethodni najbolji rezultat za čak 52 sekunde.
Pogledaj vesti o: Lamborghini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najbrži drumski automobil na Nirburgringu je sada Porsche 911 GT2 RS MR

Izvor: AutoBlog, 02.Nov.2018

Uz malu pomoć iz Manthey-Racing tima, Lamborghinijev Aventador SV Jota više ne drži rekord kruga na stazi Nirburgring u kategoriji automobila koji se mogu koristiti na javnim putevima. Umesto najsnažnijeg i najbržeg Aventadora s verifikovanim vremenom kruga 6:44.97 minuta, na Nordschleife tronu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.