Porsche: Sedam modela je dovoljno

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche: "Sedam modela je dovoljno"

Šef Porschea, Matthias Mller, izjavio je da je njegov cilj da taj proizvođač u svojoj gami ima sedam modela.

"S obzirom da u današnje vreme životni ciklus jedne generacije automobila iznosi oko sedam godina, idealno bi bilo da imamo i toliki broj modela", rekao je Muller u razgovoru za Auto Motor und Sport.

"To bi nam omogućilo da svake godine predstavljamo novu generaciju jendog od tih sedam modela", objašnjava Muller svoju zamisao.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima šesti model u aktuelnoj gami mogao bi da bude sportski automobil pozicioniran između Porschea 911 i 918 Spyder, dok se mesto za sedmi model čuva za manju verziju Panamere, čiji je radni naziv Panamera Junior.

Kada je reč o novom superautomobilu, Muller je saopštio da Porsche neće žuriti sa njegovom realizacijom, već će pažljivo završavati jedan po jedan novi projekat.

On je potvrdio da će Plug-in Hybrid tehnologija igrati značajnu ulogu u budućnosti kompanije. Novi, takozvani E-Hybrid najpre će se pojaviti u Panameri, da bi kasnije bio primenjen i na dva SUV modela, Cayenne i Macan.

Što se tiče Macana, Muller je opovrgao tvrdnje da je reč o Audiju Q5 sa značkom Porschea. "Istina je da koristimo neke komponente, ali ne i čitavu platformu Audija Q5", zaključio je on.

Pročitajte više o modelu Porsche Panamera za 2014.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor kompanije Porsche želi sedam novih modela u liniji dok je 960 prioritet

Izvor: Moto.rs, 05.Apr.2013

On je istom prilikom naglasio i da bi šesti model mogao biti sportski model koji će biti pozicioniran između modela 911 i 918 Spyder, kao i bi sedmi model mogla biti manja verzija Panamera. Kada je Matthias Müller najavio proizvodnju novog sportskog automobila, on je donekle porekao mogućnost predstavljanja...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.