Porsche Operacija: Tajna!

Izvor: Autoportal.rs, 14.Sep.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche "Operacija: Tajna!"

Porsche je tokom ove godina otkrivao specijalna modele i prototipove automobial koji su godinama stajali u njihovom tajnom skladištu. To je dovelo do nove postavke u njihovom muzeju koja broji 14 automobila i nosi naziv "Projekat: Tajna!"

U četrnaest modela za koje Porsche tvrdi da su najveće tajne u istoriji ove kompanije nalaze se dizajnerske studije, konceptni automobili i prototip modeli koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << su pomogli ovoj kompaniji da se popne na sam vrh automobilske industrije. Za sada su Nemci obelodanili pet modela koji se nalaze u postavci.

Na slici koju možete videti se nalazi Porsche Type 959 C29 iz 1982. Model koji je napravljen kao prototip koji je služio inžinjerima da znatno unaprede aerodinamiku Porsche vozila. Ovo je bio prvi superautomobil kompanije iz Štutgarta i proizvodio se od 1986. do 1989.

Još jedan od odabrane petorke je konceptni automobil Porsche 989 iz 1991. Iako je ovaj kupe sa četvoro vrata "zaustavljen u koraku i snu" (da pozajmimo stihove Đorđa Balaševića) on je predstavljao polaznu tačku, kada je dizajn u pitanju, za kasnije modele kao što su 996 911 i Panamera, prvu produkcijsku limuzinu Porschea.

Od ostalih odabranih pet modela tu su Porsche 924 iz 1976. koji je napravljen da ciljem da obori svetski rekor sa prosečnom brzinom od 250 km/h na 15 000 kilometara ali takav test nikada nije pokušan.

Tu je i Porsche 984 koji je svojevrsni roadster konceptni model o čijoj se proizvodnji razmatralo od 1984. do 1987. a na osnovu kojeg ja kasnije proizveden model Boxster. Deo postavke biće i model Porsche 995 koji je korišten od 1978. do 1979. kao automobil za testiranje i istraživanje.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.