Porsche: Nova fabrika osmocilindričnih motora

Izvor: Nacionalna klasa, 13.Jul.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche: Nova fabrika osmocilindričnih motora

Porsche je otvorio novu fabriku u Nemačkoj, koja će proizvoditi isključivo osmocilindrične motore. Pogon je smešten nedelako od glavne fabrike ove kompanije u Cufenhauzenu, a kapacitet joj je 200 motora na dan.

U ovoj fabrici praviće se po jedan benzinski i dizelski agregat. Oba su zapremine 4 litra, snage 550KS, odnosno 435KS, a premijeru će imati u novoj Panameri.

Fabrika će kasnije praviti osmocilindrične agregate za ostale marke grupacije Volkswagen. Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << se da će to biti Audi, Bentley i Lamborghini. Prema najavama, ekskluzivna italijanska marka ponudiće kupcima SUV sa V8 agregatim.

"Dodatno jačamo svoje kompetencije u ovoj oblasti ovim novim motorima. na ovaj način pružamo garancije svojim mušterijama da će i u budućnosti uživati u vožnji i štitimo buduća radna mesta svojih radnika", izjavio je predsednik izvršnog odbora Porschea Oliver Blume.

Nova fabrika praviće motore u V konfiguraciji, a prema nepotvrđenim informacijama, kompanija radi i na razvoju rednog osmocilindričnog agregata koji bi bio korišten u novom supermodelu krajem ove decenije.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.