Porsche Cayenne Turbo GT

Izvor: AutoBlog, 30.Jun.2021, 01:47

Porsche Cayenne Turbo GT

Porsche je sada i zvanično predstavio Cayenne Turbo GT koji je nedavno postavio rekord za serijska SUV vozila na nemačkoj stazi Nirburgring. Cayenne Turbo GT je Nirburgring prešao za 7:38.925 minuta (za volanom je bio test vozač Lars Kern), dok je prethodni rekord sa vremenom od 7:42 minuta držao Audi RS Q8. Pod haubom ovog Cayenna je 4,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 471 kW/640KS i 850 Nm obrtnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iznosi 3,3 sekundi, a najveća brzina 297 km/h. Osim snažnog motora, u paketu su i doterani aero body kit (prednji spojler, proširenja blatobrana, drugačiji zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), krov od ugljeničnih vlakana, set...
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Porsche predstavio Cayenne Turbo GT: 640 KS za 300 km/h

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2021

Najbrži Cayenne do sada svoj raskošan potencijal već je pokazao na stazi Nürburgring Nordschleife kojom je prošao za sedam minuta i 38.9 sekundi, što ga čini liderom u kategoriji SUV-ova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.