Porsche 911 Turbo modela sa novom opremom za unapređenje karoserije

Izvor: Moto.rs, 04.Feb.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche 911 Turbo modela sa novom opremom za unapređenje karoserije

Porsche Exlusive su predstavili novu opremu za unapređenje aerodinamike za Porsche 911 Turbo i Turbo S modele. Novorazvijeni paket odnosi nešto drugačiji panel prednjeg spojlera kao i sam spojler sa bočnim percima.

Pomerajući se ka zadnjem kraju vozila možemo da vidimo poklopac zadnjeg kraja vozila sa fiksiranim spojlerom odnosno uvlačivim zadnjim krilom sa podesivim uglom pod kojim može da usmerava vazduh.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << />
Nova oprema je mnogo više od samo kozmetičkih detalja obzirom da je razvijena uz brojna testiranja na samom vozilu u okviru vazdušnog tunela. Pored toga, prototipovi koji su opremljeni ovom opremom su bili testirani u okviru Porsche razvojnog centra sa ciljem unappređenja dinamike povećanjem potisne sile uz zadržavanje istog nivoa otpora vazduhu.

Adaptivna aerodinamika modela 911 turbo sada generiše dodatnih 17kg potisne sile u Speed režimu vožnje odnosno 18kg u Performanse režimu vožnje. Aerokit Turbo paket je dostupan bilo u boji karoserije vozila ili u crnoj varijanti visokog sjaja. Cena ove opreme kada se naručuje uz vozilo je 5.355 evra.

foto © Porsche

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.