POTVRĐENO: Stiže novi Porsche 911!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 16:09

POTVRĐENO: Stiže novi Porsche 911!

Postoji i velika promena...

Porsche je danas potvrdio hibridni 911, uz najavu da će ovaj elektrifikovani sportski automobil stići početkom leta sa šestocilindričnim motorom.

Opisuje se kao „ultra-sportski hibrid“ koji pruža najbolje od oba sveta, čineći tako ovaj kultni automobil „još bržim i efikasnijim“. Delimično elektrifikovani model će biti novi član obnovljene linije 911 (doterani stajling, modernizovana unutrašnjost, unapređeni motori), >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verovatno interno poznate po svom kodnom imenu „992.2“.

Porsche pritom nagoveštava da će postojati više od jedne verzije sa hibridnom postavkom, tvrdeći da će se hardver koristiti u „odabranim derivatima linije modela 911“.

Porsche za sada ne otkriva detalje o 911 Hybridu, a treba podsetiti da je prošle godine izvršni direktor Oliver Blume rekao je da novi automobil neće biti plug-in hybrid. Plug-in hybrid bi zahtevao veći paket baterija, dodajući težinu i složenost.

Prema nekim izvorima, 911 Hybrid će imati električni motor koji pokreće prednje točkove, dok e motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokretati zadnju osovinu. Shodno tome, imaće pogon na sva četiri točka. Tu će biti i mala, lagana litijum-jonska baterija postavljena iza zadnjih sedišta.

Potpuno električni 911 se neće desiti u ovoj generaciji, a cilj je da se nastavi sa prodajom 911-ice sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem što je duže moguće, čak i ako to znači prelazak na sintetičko gorivo kako bi se ispunili stroži propisi.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.