Otkud Porsche i McLaren u Ferrarijevim pogonima? VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 15:15

Otkud Porsche i McLaren u Ferrarijevim pogonima? VIDEO

U italijanskom proizvođaču ništa ne prepuštaju slučaju.

Ferrari se možda drži one stare poslovice – "drži svoje prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže", ali u ovom slučaju stvari su sasvim jasne. Ne radi se ni o kakvoj poseti delegacija poslovnih rivala, već o tome da Ferrari redovno proverava šta i koliko može konkurencija.

Kao što možete videti na snimku, velika je gužva ispred sedišta Ferrarija. Teško je videti toliko automobila zajedno bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde u svetu, tako da ne čudi što automobilski paparaci provode mnogo vremena ovde.

Jedan od njih je Varis, koji je uspeo da uhvati nekoliko zanimljivih "ulova". Porsche i McLaren pojavili su se u poplavi "kamufliranih" Ferrarija. Iz prvog tabora bio je, kako se i očekivalo, 911, odnosno GT3 RS, dok je Artura izabran među Britancima. Iz onoga što smo videli sasvim je jasno u kome Ferrari vidi svoje najozbiljnije poslovne rivale.

Podsećanja radi, GT3 RS pokreće atmosferski 4.0 šestocilindrični motor koji razvija preko 500 KS, a uparen je sa sedmostepenim PDK menjačem. Dovoljno je reći da se krug Nirburgringa pređe za 6 minuta i 49,328 sekundi.

Artura je McLarenov prvi plug-in hibrid. Pogon je 3.0 V6 tvin-turbo u kombinaciji sa elektromotorom. Ima dva kvačila i osam brzina.

Baterija nudi kapacitet od 7,4 kWh i minimalni domet od oko 25 km isključivo na struju. Efekat sinergije je impresivan: 680 KS i 804 Nm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.