Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 00:15

Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje dvojici okrivljenih za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Slobodana Milutinovića Snajpera podmetanjem bombe pod njegov „Porše“ pre dve godine ispred kafića „Velvet“, kada je on zadobio teške povrede.

U nastavku dokaznog postupka saslušani su svedoci odbrane majka prvookrivljenog, brat drugookrivljenog i važan svedok koji je drugookrivljenom dao alibi njegov drug novosadski, koji je potvrdio da je bio kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njega kad je delo počinjeno.

Njih troje su izjavili sve najlepše o okrivljenima, ali i da dosta toga što bi bilo interesantno za donošenje presude ne znaju ili ne mogu da se sete. Predsednica velikog veća sudija Ivana Josifović, na početku ročišta u velikoj Sali novosadske Palate pravde pod jakim obezbeđenjem, morala jeda raščisti ko je od okrivljenih osuđivan na koliku robiju i za koja dela, te zbog čega konkretno se trenutno nalaze u pritvoru ili zatvoru sa obzirom na to da su više puta osuđivani na višegodišnje zatvorske kazne uglavnom zbog droge ponekad i objedinjavanjem kazni, ali i da neke presude nisu pravnosnažne, odnosno da je u međuvremenu jedna vraćena na ponovno suđenje odlukom beogradskog Apelacionog suda.

Majka prvookrivljenog Njegoša Koprivice (35) iz Beograda, navela je da oduvek ima odlične i iskrene odnose sa sinom i pristala je da svedoči, odbivši pravo na status privilegovanog svedoka. Rekla je da poseduje razrađenu cvećaru, te da je nameravala pre njegovog hapšenja da otvori još jednu, jer joj je on pomagao i da nije ništa primetila neobično u ponašanju njenog sina u inkriminisanom periodu,čak je ocenila da je on tada bio u nenormalno, neobično, veoma lepom raspoloženju.

„U tom periodu redovno smo komunicirali preko telefona, nije delovao nervozno, niti kao da se sakrivao od nekog ili da beži. Bavio se preprodajom kola, a ponekad, ali retko, došao bi drugookrivljeni Slađan Đorđević kod nas u kuću. Njegoš mi je rekao da mu on pomaže oko poslova u prodaji automobila. Sin je često menjao devojke muška posla, pa nije baš uvek boravio kod mene u Mladenovcu.“izjavila je ova svedokinja.

Novosađanin Srđan V. Dao je alibi drugookrivljenom Slađanu Đorđeviću i izjavio da je on bio kod njega u kući, kad se desio događaj za koji se tereti, pokušaj teškog ubistva. Odnosno, rekao je da u momentu kad su objavljeni prvi podaci o tome na vestima da je kod Limanske pijace podignut „porše“ u vazduh baš gledao kviz „Slagalica“ sa Slađanom i da po tome zna vreme da je okrivljeni bio kod njega u gostima. Dodao je da je njaga upoznao pre nekoliko godina na Egzitu, a potom preko njega i prvookrivljenog Koprivicu i da se s njima povremeno, ali ne i češto viđao.

Brat po majci optuženog Đorđevića Miodrag J. Ispričao je da mu je poznato da ovaj ima „bmv“ i da nema vozačku dozvolu, a da ga je jednom prilikom dovezao do neke pijace u Novom Sadu, da bi on uzeo njegova dokumenta te da je video da on ima kod sebe neke male fotografije. Kada ga je predsednica veća pritisla sa pitanjima, on je ipak ustvrdio da mu je poznato da se dokumenta ne vade na pijaci, već u policiji, ali da on nije zalazio u to zašto mu brat tako nešto radi. U jednom trenutku kad je ovaj svedok počeo loše da se snalazi u odgovorima, okrivljeni su nervozno reagovali u više navrata, pa je predsednica veća energično zapretila isključivanjem sa suđenja što je urodilo plodom.

Podsetimo, na pretresu prošlog novembra saslušano je osam svedoka. Niko od njih se nije pridružio krivičnom gonjenju okrivljenih. Uglavnom se radilo o vlasnicima oštećenih automobila koji su se našli u blizini mesta eksplozije. Takođe, niko od njih sem jednog nije postavio imovinsko pravni zahtev za odštetu, nije prepoznao okrivljene (sem jednog), a ostali su u celosti kod izjava koje su dali svojevremeno u tužilaštvu.

Na otvaranju pretresa krajem prošlog juna okrivljeni nisu priznali ovo krivično delo, a oštećeni Milutinović nije zahtevao njihovo krivično gonjenje. Sva trojica su izjavila da se međusobno ne poznaju i da nisu imali nikakvih saznanja o suprotnim stranama u postupku pre glavnog pretresa.

Sam događaj im je navodno, bio plasiran putem medija i to je sve što znaju. Nakon što je prvookrivljeni Njegoš Koprivica, koji je, kao i drugookrivljeni prestao da se brani ćutanjem iz istrage, rekao je da on jeste kriminalac, ali ne i ubica, jer se bavi kolima.

Nastavak dokaznog postupka zakazan je za 20. april kada će biti saslušani sudski veštaci i stručni savetnici odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.