Naš automobilista u Poršeu

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš automobilista u Poršeu

Kraljevčanin Jovan Lazarević, petostruki šampion Srbije u automobilizmu, jedini je vozač iz Srbije koji se ove godine nadmeće u italijanskom "Porše Karera Kup-u". Svojim talentom izborio se da bude na spisku od 10 stipendista Poršeove škole iz celog sveta.
Za trku šestog vikenda Porše Karera kupa u Milanu, Jovan Lazarević, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svetu automobilizma poznatiji kao Bekinac, u Kraljevu se priprema na simulatoru koji je sam napravio. Pre nego što je dobio priliku da se nadmeće u Italiji, Jovan je, vozeći juga, pet puta bio državni prvak u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.
„Bila mi je želja da se oprobam u bržem, jačem i boljem automobilu. 2018. sam uspeo da ugovorim prvi test sa Poršeom. Otišao, vozio, probao, napravio jako dobro vreme, nije prošlo ni mesec dana i zvali su me da vozim trku", priča Jovan Lazarević
Uspešno je položio i test koji mu je doneo stipendiju za Poršeovu školu u kojoj će moći da stekne licencu instruktora za tu marku vozila.
„Veliki uspeh jer imaju mnogo kvalitetne instrukture koji dele korisne savete što je dosta važno u ovom sportu", kaže Bojan Milanović, učesnik Dakar Relija.
Jovanov put ka profesionalnom automibilizmu počeo je kada su mu roditelji kupili prvi skuter.
„Bio je agresivan s tim skuterom, počeo je da pravi raznorazne dečije gluposti. I onda smo rešili da prekinemo to na neki način. Bilo je ili da mu oduzmemo skuter, ili da ga odvedemo na trkačku stazu", kaže Dejan Lazarević, Jovanov otac i dodaje „Već za sledeću godinu planiramo, što bi se reklo, napad na šampionsku titulu, a nakon toga Porše Super kup koji se vozi po celom svetu uz pratnju formule 1."
Za to će, svestan je, biti potrebno mnogo treninga i odricanja, ali i novi sponzori.


Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šesti vikend Porše Karera kupa Italije u znaku festivala

Izvor: AutoBlog, 05.Okt.2019, 00:43

U vikendu pred nama na stazi Mizano na programu je šesti trkački vikend Porše Karera kupa Italije. Jedini predstavnik Srbije Jovan Lazarević Bekinac nada se boljem i uspešnijem vikednu, naročito što će isti krasiti festivalska atmosfera. – Ovog vikenda su stvari malo drugačije, u sklopu trka...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.