NAMEŠTALJKA: Ko je brži - PORŠE ili TESLA? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAMEŠTALJKA: Ko je brži - PORŠE ili TESLA? (VIDEO)

Nakon objavljenog snimka oglasio se i Elon Mask.

Ne stišava se rasprava oko uporednog testa Poršea i Tesle koji je "Top Gear" nedavno objavio. U tom je testu u trci ubrzanja pobedio je Poršeov električni novitet, model Taycan.

U svojem top izdanju je bio brži od Modela S, takođe u najnovijem i najmoćnijem izdanju. Međutim, to upoređenje pobudilo je mnoge sumnje.

Pre svega su tu podaci koji pokazuju da je Tesla Model S sada čak i sporiji, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taman toliko da Porsche bude bolji. Nakon brojnih optužbi oglasio se i "Top Gear" koji je priznao da je koristio lažne vrednosti. Naime, koristili su vremena postignuta ranije u upoređenju s Mercedesom, a objašnjenje je da su ta bila bolja od onih postignutih s novim modelom.

A pritom su pojasnili i proceduru testa:

-Trku ubrzanja smo proveli pet puta i Porše je pobedio baš svaki put. Tesla je bio u Ludicrous+ modu, a baterije su bile na 85 posto kapaciteta“.

Međutim, video pokazuje nešto drugačije.

Pre svega, da je Tesla brži u startu trke, ali i da možda Tesla ipak nije bio u Ludicrous+ modu. Upravo to objašnjava Elon Mask:

-Staviti model S u 'range mode' umesto 'launch mode' znači smanjiti performanse u korist dosega“.

I pritom svoju tvrdnju temelji na onome što vidi na videu, a to je izgled kokpita koje ne odgovara Ludicrous+ modu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.