Ko je brži: Ariel Atom ili Posrsche Panamera?

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je brži: Ariel Atom ili Posrsche Panamera?

Porsche Panamera Turbo S nije automobil koji biste očekivali da vidite na "crti" sa ultra lakim Arielom Atom, ipak novinari britanskog magazina EVO bili su u prilici da testiraju i ovu kombinaciju.

Mnogima će prva reakcija na ovaj izveštaj, sasvim očekivano, biti "besmislica" i "ko još poredi ove automobile". Takva reakcija je potpuno razumljiva kada se u obzir uzme razlika u masi dva automobila. Porsche je sa svojih 1.995 kg skoro 4 puta teži od Ariela Atoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čija je masa samo 550 kg.

Ipak, Panamera svoj višak kilograma nadoknađuje brutalnom snagom. Sa motorom snage 570 ks, Panamera je znatno jača od britanskog Atoma koji iz turbo punjenog Hondinog 2.0 motora uspeva da izvuče malo preko 310 ks.

Na papiru, Panamera do stotke stiže za 3,8 sekundi dok Ariel Atom tu brzinu može da dostigne za manje od 3 sekunde.

Kako se svi ovi podaci prenose na asfalt, pogledajte na video snimku:
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.