Kako Cybertruck ubrzava u realnim uslovima? VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 21:56

Kako Cybertruck ubrzava u realnim uslovima? VIDEO

U danima kada su kretale isporuke prvih Cybertruck modela, Ilon Mask je objavio video u kome njegov novi pikap u trci ubrzanja pobeđuje Porsche 911.

Ovaj snimak je postao hit na internetu, ali su mnogi sumnjali u njegovu autentičnost, odnosno u zaključke koji se izvode bez dodatne analize.

Ispostavilo se da su skeptici donekle u pravu - trka ubrzanja obično se organizuje na stazama dugim 402 metra i tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tesla ne bi imao šanse, a ovde je trka trajala duplo kraće - 201 metar, i ruku na srce, Cybertruck je zaista pobedio.

Nedavno, međutim, jedan YouTube kanal objavio je još jedan test ubrzanja "uglastog" Tesla pikapa.

Ova ekipa je Cybertruck dovezla do zvanične staze za trke ubrzanja, i prema njihovim rezultatima od 0 do 100 km/h stiže za između 2,68 i 2,72 sekunde.

Kako stoji u zvaničnim podacima Cyberbeast verzije ovog futurističkog pikapa, do "stotke" mu je potrebno 2,6 sekundi, što je blizu rezultata koji su dobili i jutjuberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.