Kad Porsche odluči da dizajnira jahtu / FOTO

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Porsche odluči da dizajnira jahtu / FOTO

Iako je decenijama bio poznat isključivo po sportskim automobilima, Porsche je poslednjih decenija počeo da proizvodi i SUV modele, sportske limuzine, pa čak i jedan karavan. Sada se oprobao i u dizajniranju luksuzne jahte.

Čak i za one koje automobili ne interesuju previše, ime "Porsche" ima težinu. Jednostavno, brendovi poput ovog prevazilaze okvire industrije kojoj pripadaju.

Zato i ne čudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je proizvođač jahti iz Monaka, kompanija Dynamiq, odlučila da svoj novi model napravi u saradnji sa Porscheom.

Jahtu Dynamiq GTT 115 Hybrid dizajnirao je Studio F. A. Porsche, odnosno dizajnersko odeljenje proizvođača iz Štutgarta, a u planu je ograničena serija od svega 7 plovila, što donosi dodatnu ekskluzivnost.

Trup broda izrađen je od aluminijuma, a jahta ima atraktivan i moderan dizajn.

Za pogon su zadužena dva Manova V12 motora, ukupne snage 1.650 ks (1.213 kW), a u rezervoare staje 24.000 litara goriva. GTT 115 može da razvije brzinu od 21 čvora, ili 39 km/h, i da pređe 3.400 nautičkih milja (oko 6.300 km) sa punim rezervoarom.

Oznaku “Hybrid” u imenu, ova jahta ima zbog mogućnosti da se kreće i uz pomoć elektromotora, ali samo brzinama do 6 čvorova, ili 11 km/h.

Osnovna cena je 12,5 miliona evra, ali uz brojne doplatne opcije, može da košta i nekoliko miliona više.

Jedna od takvih opcija direktno je inspirisana Porscheom, a reč je o ozvučenju dizajniranom po ugledu na izduvne cevi Porschea 911 GT3, koje košta 3.000 evra.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porsche proizveo luksuznu jahtu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017

Iako je decenijama bio poznat isključivo po sportskim automobilima, Porsche je posljednjih decenija počeo da proizvodi i SUV modele, sportske limuzine, pa čak i jedan karavan. Sada se oprobao i u dizajniranju luksuzne jahte...Čak i za one koje automobili ne interesuju previše, ime "Porsche" ima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.