Jubilej: Singerova 300. Porsche restauracija FOTO

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 18:53

Jubilej: Singerova 300. Porsche restauracija FOTO

Singer pravi neke od najlepših modifikovanih Porschea na svetu, a novi Sotto je jubilarna 300. restauracija ovog tipa.

Automobil je započeo svoj život kao Porsche 911 Targa iz 1990. godine, a Singer ga je modifikovao tako da izgleda više retro, baš kao i ostale kreacije ove kompanije.

Karoserija napravljena od karbonskih vlakana lakirana je u Resistance plavu boju, a tu je i suptilna linija sa "Porsche" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << natpisom u donjem delu automobila. Krovni panel je u tamno plavoj boji i lako se može ukloniti. Velike karbon-keramičke kočnice su uočljive iza felni sa pet krakova u "Fuchs" stilu.

Kupac je za unutrašnjost odabrao narandžastu kožu koja prekriva sedišta, panele vrata i donji deo armaturne ploče, a u istoj boji je i tahometar.

Automobil pokreće Singerov 4,0-litarski šestocilindarski motor sa vazdušnim hlađenjem, koji isporučuje 390 KS. Izduvni sistem je izrađen od titanijuma, a kupci mogu da biraju između petostepenog manuelnog i šestostepenog automatskog menjača.

Singer je, inače, 2022. godine saopštio da više neće primati narudžbine za Classic Study modele poput ovog modela 911. U to vreme je šef kompanije Rob Dikinson rekao kako namerava da ograniči proizvodnju na 450 primeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.