Iznenađenje za 75. rođendan: PORSCHE predstavio SUPERSPORTSKI i električni automobil (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 16:36

Iznenađenje za 75. rođendan: PORSCHE predstavio SUPERSPORTSKI i električni automobil (FOTO+VIDEO)

Porsche je odlučio da rođendan proslavi specijalnim iznenađenjem za fanove.

Prošlo je 75 godina od prvog modela kompanije, Porschea 356 br. 1, a taj momenat treba posebno obeležiti.

Modeli 918 i Carrera GT bili su super sportski automobili kojima je nemački proizvođač svojevremeno pokazao da može i ume da radi šta hoće, a sada je došlo vreme za novu generaciju.

Mission X je novi koncept, koji će u nekom trenutku ući u serijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvodnju.

Plan je da se napravi najbrži automobil koji će preći 22 km dug vijugavi krug legendarne staze Nirburgring Nordšlajfe za najkraće moguće vreme, što znači da se nadmaši rezultat od 6:35.183 koji je postavio Mercedes-AMG One prošle godine.

Cilj je bio da ovaj električni hipersportski automobil ima odnos snage i mase 1:1, na jednu konjsku snagu – jedan kg.To će biti posebno veliki izazov za električni automobil zbog, naravno, baterije i velike mase. Odnosno, nije izazov ako ćete, na primer, imati 2000 KS i 2000 kg, ali ćete tada izgubiti agilnost, posebno na vijugavim stazama.

Dakle, Mission X je možda slabija od Rimac Nevere, ali i mnogo lakša.

Unutrašnjost je, očekivano, primer sportskog minimalizma u kome ima mesta i za analognu štopericu. Skoro ništa se ne zna o specifikacijama ovog Porschea. Otkriveni su samo neki detalji, poput onog da se baterija nalazi iza vozača i da koristi tehnologiju od 900 volti, koja garantuje veoma brzo punjenje.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.