Izvor: Blic, 12.Jun.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgleda kao najviša zgrada na svetu, ali je NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE

Stambena zgrada sa 60 spratova - od kojih svaki ima zaseban parking - svečano je otvorena u Majami Biču (Florida). “Porše dizajn tauer”, projekat austrijskog studija “Porše dizajn”, otvorio je američki investitor Gil Dezer.

Crno-siva zgrada od plemenitog čelika jedinstveni je takav objekat u svetu. Crni stakleni cilindar visok 200 metara najviša je garaža na svetu, a troškovi izgradnje luksuznog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objekta procenjuju se na oko 500 miliona evra.

Povrh svega, zgrada je potpuno nezavisna i gotovo da nema ničega što bi stanarima moglo da nedostaje. Na raspolaganju su im spa-centri, bioskop, golf-teren, teretana sa pogledom na more, frizerski salon, restoran, bar, vinski podrum...\

Međutim, ono po čemu je zgrada jedinstvena jeste lift u njenom središtu, kojim stanari mogu da odvezu svoje automobile do 56. sprata. To je bila i kritična tačka građevinskog projekta, jer u svetu ne postoji ništa slično. Zbog toga je Dezer u okolini Čikaga podigao 40 metara visok model planiranih liftova. Tek nakon mesec dana rada, odobrio je da se takvi liftovi naprave i u zgradi u Majami Biču.

Milijarder i prijatelj američkog predsednika Donalda Trampa Gil Dezer (čiji je deda bio vozač autobusa), zaradio je 850 miliona evra i pre nego što je prodao i poslednji apartman. On, naime, prodaje garaže po istoj ceni kao stambeni prostor: u proseku za oko 11.000 evra po kvadratnom metru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.