Evo zašto je Porsche Taycan najinovativniji auto na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 07:41

Evo zašto je Porsche Taycan najinovativniji auto na svetu

Lepo...

Sa ukupno 27 inovacija, Porsche Taycan je najznačajniji nosilac inovacija na svetskom tržištu automobila.

glossy grey Porsche Taycan 4S pic.twitter.com/UhqAfYgFfO

— Billionaires (@BiIlionaires) July 14, 2020

Ovo je rezultat izveštaja "AutomotiveINNOVATIONS Report" Centra za Menadžment Automotiva (Center of Automotive Management-CAM).

Naučnici instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << CAM među inovacije električnog Porschea između ostalog ubrajaju 800-V arhitekturu, dvostepeni menjač na zadnjoj osovini, visoke performanse rekuperacije do 265 kW, kao i najbolju vrednost otpora vazduha u segmentu (od 0,22).

CAM je nezavisni naučni institut za empirijsko istraživanje automobila i mobilnosti, kao i za strateško savetovanje na Višoj Ekonomskoj školi (FHDW) u Bergisch Gladbachu. Još od 2005. godine saradnici pod vođstvom prof. dr. Stefan Bratzel proveravaju inovacije proizvođača automobila širom sveta i ocenjuju ih svake godine u saradnji sa kompanijom PricewaterhouseCoopers (PwC). U 2019/20.godini ocenjeno je ukupno oko 250 serijskih vozila. Dodela nagrade će 14. jula 2020. godine u 17:00 sati biti emitovana putem livestreama.

"Veoma nas raduje što je naše prvo potpuno električno sportsko vozilo na izboru“ Automotive-INNOVATIONS-Award“ osvojilo prvo mesto. To je sjajna potvrda za inovatorsku snagu naše kompanije, kao i za pionirski duh Porschea“, rekao je Oliver Blume, predsednik Upravnog odbora Porsche AG. „Skupa sa novim timom kreirali smo novi automobil i sagradili smo potpuno novi pogon, neutralan na CO2. Tehnološki noviteti poput nagrađene 800 V- arhitekture omogućavaju kraće vreme punjenja, dok dvostepeni menjač na zadnjoj osovini omogućava jedinstven doživljaj vožnje. Narudžbine vozila kao i povratne informacije kupaca su veoma ohrabrujuće“.

Izborom za "najinovativniji model“ samo se nastavlja niz uspeha: Porsche Taycan je do sada osvojio već 40 međunarodnih nagrada, pre svega na najvećim svetskim tržištima: u Nemačkoj, SAD Velikoj Britaniji i Kini.

Ovo su neke od njih:

Pored ovih, Taycanu je od strane časopisa Connect dodeljena nagrada za inovacije (Nemačka).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.