BIO JE DOBAR DEČKO, A ONDA JE UŠAO U KRIMINAL Komšije o vlasniku poršea koji je dignut u vazduh, mladić poznat po PUCNJAVI U BEOGRADSKOM KLUBU

Izvor: Press, 08.Okt.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BIO JE DOBAR DEČKO, A ONDA JE UŠAO U KRIMINAL" Komšije o vlasniku "poršea" koji je dignut u vazduh, mladić poznat po PUCNJAVI U BEOGRADSKOM KLUBU

Dok istražni organi rade na rasvetljavanju eksplozije na Vračaru, kada je bačena ručna bomba na automobil "porše" u vlasništvu Miodraga Vukićevića (58) koji je po svemu sudeći koristio njegov sin Lazar koga su mediji okarakterisali kao navijača Crvene zvezde, komšije komentarišu ovaj događaj.
Foto:blic
Prema prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << informacijama iz istrage, najverovatnije da Miodrag Vukićević nije bio meta napada. Sumnja se da je bomba bila namenjena njegovom sinu Lazaru, koji je poznat srpskoj policiji i pravosudnim organima.
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Komšije kažu da je Miodrag dobar čovek, da je svojevremeno bio vlasnik više ugostiteljskih objekata.
- Nikada nije imao problema sa zakonom. Iako se "porše" vodi na njegovo ime, auto je vozio Lazar, koji živi u kući sa roditeljima u Riječkoj. On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali, kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao i ko zna šta još radio. Čime se tačno bavi ne znamo, ali očigledno je da je ovo opomena njemu - pričaju komšije.
Oni kažu da su šokirani što se ovako nešto dogodilo usred dana, kada je ovaj deo Vračara izuzetno prometan.
- Sreća pa niko nije nastradao. Ovde je vrlo prometno. Tu su osnovna i srednja škola, dece uvek ima na ulicama. Takođe, mnogo je prodavnica, kafića i drugih objekata. A detonacija je bila toliko jaka da su nam prozori popucali, a i sad mi zvoni u ušima. Oštećeno je i nekoliko automobila - kaže jedan od stanara Riječke ulice.
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Nekoliko minuta nakon eksplozije, upravo je Miodrag Vukićević, vlasnik "poršea", pozvao policiju. Na lice mesta izašle su brojne patrole. Vatrogasci su gasili plamen koji je "gutao" vozilo, a tu su bile i kontradiverzione ekipe MUP Srbije sa psima. Prilaz Riječkoj i obližnjim ulicama je bio blokiran dok je trajao višesatni uviđaj.
Lazar Vukićević u ponedeljak nakon eksplozije nije bio kod kuće. Kako nezvanično saznaju Novosti, njemu su prijatelji iz kraja ubrzo posle detonacije javili šta se dogodilo.

Pucali na Vavića
Inače, podsetimo, Lazar Vukićević i Nemanja Arsenović su, pre dve godine, posle kraće svađe i tuče u jednom beogradskom klubu u centru grada, pucali na Miloša Nikolića i Nikolu Vavića.
Foto: Privatna arhiva
Nikola Vavić
Nikola, koji je ranjen u noge, jedan je od istaknutijih Partizanovih navijača. Sukob između mladića je, kako su tada preneli mediji, započet u toaletu kluba, a četvorka se od ranije poznavala sa tribine.
U tim vodama je, takođe, i njegov i Aleksandrov najmlađi brat Đura. Sva trojica Vavića imaju krivični dosije i više puta su procesuirani zbog raznih dela.

Foto: Privatna arhiva
Braća Vavić
Nikola Vavić je u medije dospeo i kada je avgusta 2017. godine brutalno pretukao 21-godišnju Natašu M. ispred jednog beogradskog splava. Vavić je te večeri ugledao Natašu M, Nebojšu G. i još dve osobe kako pevaju i vesele se uz pratnju muzike dve osobe romske navionalnosti.
Vavić im je dobacio: "Šta slušate ciganske pesme, debili", pisalo je tada u obrazloženju presude. Zatim mu je Nebojša G. kazao da produži dalje i da gleda svoja posla, što je Vavića naljutilo i tu je došlo do koškanja mladića. Kako bi sprečila dalji incident, devojka se isprečila između njih dvojice, okrenuta licem ka Vaviću, ali joj je on udario i oborio na pod.
Lekarskim pregledom je utvrđeno da je devojka zadobila prelom lobanje. Vavić se nagodio sa Trećim osnovnim tužilaštvom da za kaznu od šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu - prizna da je napao devojku.

Krivična dela ređa od 2008.
Inače, prve beleške njegovom krivičnom dosijeu datiraju iz 2008. godine, kada je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti. Iduće godine već je privođen zbog trgovine narkoticima, zbog čega je godinu dana kasnije osuđen na tri i po godine zatvora. U zatvoru je proveo 2010. i 2011. godinu, sve do opšte amnestije koju je proglasio predsednik Tomislav Nikolić 2012. godine.

Nikola Vavić
Pod istragom je bio i nakon što je osuđen na tri i po godine zatvora. Najpre, zato što je prilikom izricanja prvostepene presude pretio sudiji Prvog osnovnog suda. Takođe, 2012. godine, u KPZ "Valjevo", u njegovoj ćeliji pronađen je mobilni telefon.
Ovaj problematičan mladić iza rešetaka se našao i 2014, nakon što je uhapšen jer je u maju te godine na beogradskom splavu "Blejvoč" upucao i teško ranio 30-godišnjeg muškaraca koji je na splavu radio kao obezbeđenje. Potom su ga drugi pripadnici obezbeđenja pretukli.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na Press...






Povezane vesti

BOMBA AKTIVIRANA DALJINSKIM Skupoceni "porše" navijača poslat na veštačenje, policija ČEŠLJA SNIMKE sa nadzornih kamera

Izvor: Blic, 08.Okt.2019

Bomba koja je juče postavljena pod automobil marke "porše" u vlasništvu Milorad Vukićevića (58) koji je koristio i njegov sin Lazar, inače navijač Crvene zvezde, prema prvim rezultatima iz istrage aktivirana je daljinskim putem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.