Astronomska cena za klasiku (FOTO)

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronomska cena za klasiku (FOTO)

Klasični trkački Porsche Spyder promenio je vlasnika za rekordnih 5 miliona dolara na aukciji u SAD.

Očuvani i retki primerci iz automobilske istorije sve više dobijaju na ceni, o čemu svedoči i ovaj Porsche 550A Spyder iz 1958.

Auto koji je u svoje vreme pobeđivao na čuvenim stazama kao što su holandski Zandvort ili nemački Nirburgring, prodat je na aukciji u Skotsdejlu, SAD, za 5,17 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona dolara.

Opremljen relativno skromnim četvorocilindarskim 1.5 litarskim motorom sa 110 "konja", ovaj Porsche se takmičio u eri moćnih mašina, kada je na Le Manu trijumfovao znatno snažniji Ferrari 250 Testa Rossa pogonjen V12 agregatom sa skoro tri puta više konjskih snaga.

Nemački proizvođač napravio je svega 40 primeraka 550A Spyder, što je automobilu još više podiglo vrednost.

Zato i nije iznenađenje da je ovaj istorijski primerak postavio novi rekord (za dati model) na osnovu cene koju je postigao na prodajnoj aukciji .

To je ujedno bio i najvredniji automobil na aukciji kuće Bonhams, na kojoj je jedan Ferrari Daytona Spider prodat za 2,64 miliona dolara, dok su Ferrari F40 i Mercedes 300SL Roadster dostigli sume od po 1,51 milion dolara.

Ukupna cena svih prodatih vozila na ovoj aukciji iznosi preko 25 miliona dolara.

.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Astronomska cijena za klasiku

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018

Klasični trkački Porsche Spyder promijenio je vlasnika za rekordnih 5 miliona dolara na aukciji u SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.