04.07.2015 ::: Mansory nabildovao Porsche Macan

Izvor: AutoMagazin, 04.Jul.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

04.07.2015 ::: Mansory nabildovao Porsche Macan

Iako su mnogobrojne tjunerske kompanije na zasluženom letnjem odmoru, u kojem njihovi inženjeri zadovoljno merkaju svoje kreacije u poznatim letovalištima, u kompaniji Mansory ne spavaju. Najnoviji član Mansory porodice je Porsche Macan...

Pogledajte vest: Porsche Macan stigao u Beograd + FOTO.

Macan je opremljen novim branikom, proširenim blatobranima, zadnjim difuzorom, krovnim spojlerom, novim >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << sportskim izduvnim sistemom i mnogobrojnim detaljima izrađenim od karbona. Automobil je niži za 40 mm, a klijenti mogu izabrati felne prečnika 21 i 22 inča.

reklama

Pogledajte vest: Dacia Duster izvukao zaglavljen Porsche Macan! (foto).

Kao što je poznato, Mansory se ne zadovoljava samo "kozmetičkim" promenama. Stručnjaci u ovoj prestižnoj tkompaniji za tjuning "obradili" su benzinski Macan Turbo i snažniju dizelsku verziju Diesel S. Kod prvog imenovanog, snaga motora povećana je na 341 kW (464 KS), a maksimalni obrtni moment na 650 Nm, što predstavlja razliku u odnosu na serijski model od 64 KS i 100 Nm. Iz mesta do "stotke" tjunirani Macan Turbo stiže za samo 4,5 sekundi (standardnom je potrebno 4,8 s) i postiže maksimalnih 274 km/h.

Pogledajte Video: Poslušajte zvuk novog Porsche Macana.

Porsche Macan Diesel S pokreće standardni motor koji razvija 190 kW (258 KS) i 580 Nm. Mansory je ovaj motor pojačao na 224 kW (301 KS) i čak 700 Nm. Umesto 6,3 sekunde, koliko je standardnom potrebno za ubrzanje do 100 km/h, Mansory verzija istu disciplinu savladava za 5,6 sekundi. Maksimalna brzina je veća za 30 km/h i iznosi 260 km/h.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.