Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro odluka o ulasku brenda DS na američko tržište

PSA grupacija bi 5. aprila i zvanično trebalo da saopšti odluku o ulasku njihovog premium brenda DS na američko tržište.

To prenosi francuski magazin Automobile, pozivajući se na dobro obavještene izvore.

O ovome se inače pričalo još ranije, pa je tako sredinom marta izvršni direktor grupacije PSA Peugeot Citroen Carlos Tavares izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da intenzivno razmatraju mogućnost ponovnog plasmana svojih automobila u Sjevernoj Americi.

Ovde treba podsjetiti da je prodaja Peugeota u Sjevernoj Americi prestala još prije četvrt vijeka, a Citroena davne 1974. godine.

Problem za PSA grupaciju bi mogao da bude i u činjenici da PSA u SAD-u nema proizvodne pogone. To znači da bi izvoz automobila iz neke od njihovih postojećih fabrika povećao troškove, a to će se onda odraziti na cijenu vozila koja bi zbog toga bila manje konkurentna.

Brend DS je trenutno prisutan u Evropi i Kini (u Kini sa ukupno šest modela), a imajući na umu da PSA želi da od DS-a napravi globalni brend, povratak na američko tržište bi bio očekivani potez.

(NN/Auto.blog.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.