Retka Alpina A310 čeka novog vlasnika

Izvor: Autoportal.rs, 19.Feb.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retka Alpina "A310" čeka novog vlasnika

Ovaj francuski automobil, za koji mnogi možda nikada nisu čuli, po mnogome je specifičan i drugačiji od svih modela koji su došli iz zemlje Peugeot-a, Renault-a i Citroen-a.

Pre nego što je postala deo "Renault" grupe "Alpina" je bila nezavisni proizvođač koja je bila zadužena >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << za kreiranje modela kojima je glavni cilj brzina. Jedan od njihovid modela, "A110", osvojio je reli "Monte Karlo" 1973. kao i svetski reli šampionat. Zato se odlučilo da se krene u nastavak proizvodnje i rodio se model "A310".

Jedan primerak ovog V6 trkača trenutno se nalazi na prodaju u Los Anđelesu. Originalna bela farba je oštećena, na enterijeru je potrebno dosta poraditi a desni retrovizor se jedva drži. Ali vlasnik kaže da je motor dobio "generalku" i da je prešao ukupno 15 000 kilometara. U periodu između 1976. i 1984. napravljeno je 9 276 primeraka modela "V6" sa radnom zapreminom 2.6 litara i 150 konjskih snaga i 2.8 litara verzijom sa 193 konja, koja mu je bolje pristajala. U ponudi su bili četvorostepeni i petostepeni manualni menjači.

Iako manje od 200 konjskih snaga za današnje uslove ne zvuči tako impresivno Alpina "A310" sa svega 980 kilograma težine je bila prava raketa. Primerak koji se prodaje je iz poslednje godine proizvodnje i dolazi sa motorom veće zapremine i plastičnim zadnjim spojlerom. Sve to za 16 500 dolara.
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.